Årets UF-skola ny

Gymnasieskolan Knut Hahn är årets UF-skola igen 2022!

FAQ-frågor för UF-företagare

Det är många UF-företag som just nu håller på att skapa kontakt med rådgivare och även undrar om event.

Här hittar du några frågor och svar på vad du kan tänka på som UF-företagare.

1.
Hur hittar vi en rådgivare?

Fundera alltid över vilken hjälp ni vill ha från en rådgivare. Behöver ni stöttning i att ta fram en kokbok, eller funderar ni på hur ni bäst kan marknadsföra er? Våga ställa frågan till den person ni tror kan hjälpa er bäst, även om ni inte känner personen.

2.
Vilka egenskaper bör en rådgivare ha?

Att de är engagerade och tillgängliga. Att de hjälper till att stötta och förmedla kontakter. Ger råd om hur man kan utveckla UF-företaget.

3.
Vilka events kan vi delta på?

På Knut Hahn ordnar vi olika event varje år, men ett återkommande event är Draknästet (som det tidigare hette). Där får du som företagare möta företagsledare och andra representanter med vana av företagande. De testar ert företag och ger er råd och kanske också hjälp.

Du kan också skapa egna event eller tillsammans med andra UF-företagare anordna gemensamma försäljningstillfällen.

4.
Vilka tävlingar kan vi delta i?

Gå in på Ung företagsamhets hemsida under evenemang, där ser du vilka event, tävlingar och mässor som är aktuella.

Här berättar Fredrik Bernelf och Peter Mattsson om arbetet med Ung Företagsamhet på skolan

– Antal UF-elever just nu är 114 stycken som tillsammans arbetar i 55 företag, berättar Peter.
– UF har utvecklats starkt framåt med fler program och fler elever som driver UF. Det är ett ständigt ökande intresse vilket är jätteroligt, fortsätter Fredrik.

Peter beskriver:
– Arbetet inför UF börjar tidigt genom att vi är ute på högstadieskolor och informerar om vad Ung Företagsamhet innebär och vilken fantastisk resa som våra UF-företag får vara med om. Vi inspirerar våra elever att driva UF-företag genom information och inspiration från lärare och föreläsare. Vi berättar vilken bra erfarenhet och nytta de får i framtiden genom att driva UF.
Han fortsätter: – Vi samarbetar väldigt väl mellan de olika programmen på skolan och vi har både skolledning och övriga medarbetare på skolan med oss i detta arbete.

– Vi har ett väldigt gott samarbete med rådgivare och näringslivet som vi har byggt upp ett gott nätverk kring, berättar Fredrik. Det syns ju framför allt när vi har Draknästet där det är fantastisk uppslutning med företagare som är med och stöttar våra elever.

Flera aktiviteter för UF-företagare

– Under våren har UF-elever tävlat i olika kategorier och det har gått jättebra!

De har även fått flera möjligheter till försäljning av sina produkter eller tjänster under vintern och våren.
Detta är en möjlighet för eleverna att nå ut till intresserade och potentiella köpare, säger Peter Mattsson.

Är du intresserad av UF-företagarna på vår skola och vad de gör eller är själv intresserad av att starta ett UF-företag - följ oss då här:
Facebook och Instagram

Här på webbsidan kan du dessutom framöver få en del tips vad du kan tänka på som UF-företagare. Häng med!