Årets UF-skola

Gymnasieskolan Knut Hahn är årets UF-skola igen!

Här berättar Fredrik Bernelf och Peter Mattsson om arbetet med Ung Företagsamhet på skolan

– Antal UF-elever just nu är 114 stycken som tillsammans arbetar i 55 företag, berättar Peter.
– UF har utvecklats starkt framåt med fler program och fler elever som driver UF. Det är ett ständigt ökande intresse vilket är jätteroligt, fortsätter Fredrik.

Peter beskriver:
– Arbetet inför UF börjar tidigt genom att vi är ute på högstadieskolor och informerar om vad Ung Företagsamhet innebär och vilken fantastisk resa som våra UF-företag får vara med om. Vi inspirerar våra elever att driva UF-företag genom information och inspiration från lärare och föreläsare. Vi berättar vilken bra erfarenhet och nytta de får i framtiden genom att driva UF.
Han fortsätter: – Vi samarbetar väldigt väl mellan de olika programmen på skolan och vi har både skolledning och övriga medarbetare på skolan med oss i detta arbete.

– Vi har ett väldigt gott samarbete med rådgivare och näringslivet som vi har byggt upp ett gott nätverk kring, berättar Fredrik. Det syns ju framför allt när vi har Draknästet där det är fantastisk uppslutning med företagare som är med och stöttar våra elever.

Flera aktiviteter för UF-företagare

– Under våren har UF-elever tävlat i olika kategorier och det har gått jättebra!

De har även fått flera möjligheter till försäljning av sina produkter eller tjänster under vintern och våren.
Detta är en möjlighet för eleverna att nå ut till intresserade och potentiella köpare, säger Peter Mattsson.

Är du intresserad av UF-företagarna på vår skola och vad de gör eller är själv intresserad av att starta ett UF-företag - följ oss då här:
Facebook och Instagram

Här på webbsidan kan du dessutom framöver få en del tips vad du kan tänka på som UF-företagare. Häng med!